Svært at Vælge Den Rigtige Vin? Sådan Gør Du!



Nu er det tid, for vinelskere overalt i Danmark, at spærre øjnene op! Nedenstående artikel indeholder gode tips, der kan hjælpe dig med at maksimere din nydelse af vin. Det, at forstå vin, hjælper dig med at nyde det mere. Følgende artikel vil hjælpe dig godt på vej til, at blive en vaskeægte vinekspert.

For at få den bedste smag, skal du opbevare vinen ordentligt. At opbevare vinden ved for varme eller for kolde temperaturer kan nemlig beskadige smagen af enhver form for vin. Omkring 10-13 grader er den optimale temperatur til vinopbevaring. Du kan købe et specielt vinkøleskab, eller sætte flaskerne i en kølig kælder.

Tag at blive medlem på et af de mange diskussionsfora om vin online. Der findes mange gode fora, som kan være gode steder at interagere med andre mennesker, der deler din interesse. Du kan få nye ideer, og dele dine egne tanker. Læs de eksisterende indlæg på foraet for at se, om det er en gruppe du har lyst til at socialisere med, før du selv opretter dig.

Drik din hvidvin og din rødvin i deres rigtige glas. Hvis du for eksempel drikker hvidvin, skal du bruge et mere snævert glas, som vil holde meget af den varme luft væk fra vinens overflade. Rødvin som Amarone skal derimod hældes i bredere glas med store mund. Dette tillader mere luft i dit glas, som lader vinen varme op, så smagen bliver kraftigere.

Der er visse vine, der ikke ældes godt. Det er derfor værd at læse op på, om den vin du har købt, vil være noget værd, hvis du opbevarer den længe – selv under ideelle forhold. En type vin, der kun bliver bedre med alderen, er Bordeaux.

Hav mange forskellige slags vin til rådighed. Dette er vigtigt, da du ikke kun bør hav en enkelt type vin til rådighed. Du vil være den bedste vært nogensinde, hvis du er i stand til at tilbyde hvidvin, rødvin og mousserende vin til dine gæster.

Prøv noget nyt, når du er ude at spise. For at imponere dine middagsgæster skal du vælge en vin, de ikke allerede kender. Når du selv prøver nye vine med jævne mellemrum, vil du altså løbende kunne imponere dine gæster med dine seneste opdagelser.


Hvide vine er generelt bedst, når de bliver drukket inden for to år, efter at være blevet aftappet. Chardonnay er en bemærkelsesværdig undtagelse til denne regel. Hovedårsagen til dette er, at eg ikke normalt bruges til at lave en hvidvin.

Mange slags vin går godt med desserter. Normalt er dessertvine sødere end vine, der serveres med et måltid. Portvine tilbyder en naturlig sødme, der komplimenterer de fleste chokolader og desserter. Hvis du vil have den bedste smag, skal du være sikker på, at de serveres ved ca. 13 grader.