Vinguiden – Vin til de bedste priser, tests og appsHar du svært ved at finde den bedste vin, der har den perfekte pris og den bedste smag? Der er i dag udviklet apps, tests og diverse hjemmesider, der hjælper dig i gang. Følg med i vores helt egen vinguide for begyndere, der giver dig de bedste apps og tests af vin, som du burde kende.

Grunden til, at du endnu ikke har fundet den perfekte vin, kan være fordi, at de fleste vin er bedst til en bestemt slags mad m.m. Det kan også være fordi, du burde prøve dig frem med forskellig smage og mærker.

Vin Tests

Danske test har i marts 2017 kåret den bedste vin. Sejren gik til Nostre Païs med i alt 12 point. Lige hælene ligger Le Jamelles med 11 point og El Enemigo med 10 point. Derefter ligger der langt bagude Barbazul med kun 5 point. Altså har vi klart 3 vindere.

Nostre Païs beskrives som skøn, rank og elegant med lige dele af mørk frugt, knibske friske bær og den har en meget bred appel.  Prisklassen ligger på omkring de 100-150 kr.

Le Jamelles beskrives som elitær. Den vil appellere til detaljekrævende vinelskere med en hel de vinerfaring og vinindsigt. Dog har den svært ved at charmere det brede publikum. Den beskrives som god, autentisk, slank og den har en glat mundfornemmelse og en nydelig smag af boysenbær uden leflende sød frugt. Prisklassen ligger også på de 100-120 kr.

El Enemigo’s udseende beskrives som blød med runde kanter. Smagen er en dejlig sund og solmoden frugt. Prisklassen ligger også på de 110-130 kr.

Vin Pris

For at sammenligne priser af vin ved køb online, kan du gøre dig brug af pricerunner.dk. Dette hjemmeside sorterer vin efter priser, smag, serveringsforslag m.m. Den er god at bruge, hvis du vil finde den billigste vin af samme mærke. Mange onlineshops sælger nemlig til forskellige priser. På pricerunner kan du finde gode billige rødvine, bedste billige hvidvine og vin på tilbud.

Vivono

Vivono er en fantastisk hjemmeside/app at bruge. Den er nem og enkel og hjælper dig med at finde den perfekte vin. Du vælger en prisklasse og derefter vælger du, hvad bedømmelsen skal ligge på fra 1-5.

Desuden viser de også de bedste vine i Danmark, som opdateres hver torsdag. Her kan du også indstille prisklassen alt efter, hvor meget du vil betale for en vin. De finder også f.eks. rødvin på tilbud i Danmark og her sorteres det også efter prisklasse.

Vivono har også en masse artikler, som giver dig de bedste vin til f.eks. fars- og morsdag. Vivono er også en app. Denne vin app fås til iphone og android.

Apps til vin

Nu gælder det om at finde en vin app til iphone og en vin app til android. Apps’ne er rankeret tilfældigt.


  1. Wine Ring” er en gratis app, med algoritmer der kan forudse om du vil kunne lide vinen før du køber den. Du kan f.eks. bruge den til at vælge den perfekte vin i en restaurant. Den fungerer, at du således tager billeder af vin du har prøvet og bedømmer dem med f.eks. ”love, like, so-so, dislike”. Derefter scanner du nye vin og den kan forudse, om du vil kunne lide dem.
  2. Delectable” er en gratis app også. Du tager et billede af vinen og derefter får du andres bedømmelser af vinen. Og du kan også tilføje din egen vurdering.
  3. Vivino” er også en gratis app, og den er beskrevet nærmere tidligere i artiklen.
  4. Wine Searcher” er en gratis app, dog koster pro-versionen penge. Den koster omrking 300 kr. (49$) pr. år. Det er en af de mest brugte vin apps. Den fortæller dig, hvor du skal købe din vin og sammenligner priserne.
  5. Corkscrew” er en gratis app, der også bruger algoritmer til at finde den bedste vin. Den anbefaler vine til dig og matcher vin fra restauranter med, hvad du spiser. Den har indlæst 4.000 vin. Den lærer dine præferencer og personlige smag hver gang du bedømmer vin.

INSIDE
TEST